Wie zijn wij?

Van harte welkom op de site van plezierinvoetbal. Wij zijn Marc van Wonderen en Djordi Hopman. Twee enthousiaste voetbaltrainers uit Heerhugowaard.

In 2015 is het idee geboren om de jeugd van voetballend- en niet-voetballend Heerhugowaard op maat te gaan bedienen.

Voetballen bij een club is ontzettend leuk, dat vinden wij ook nog steeds. Echter is het ook zo dat spelers regelmatig zin hebben om extra te trainen, te werken aan ontwikkelpunten, of om naast alle andere dagelijkse bezigheden ‘gewoon plezier te maken’. Zaken, belangrijke zaken, waar binnen het normale trainingsaanbod niet altijd plaats voor is.

Na marktonderzoek in de regio is gebleken dat er voldoende behoefte is aan een voetbalacademie, waar extra trainingen worden aangeboden die puur gericht zijn op ontwikkeling en aandacht, om daarnaast in de schoolvakanties een voetbalexperience aan te bieden, waar voetbal, ontwikkeling, plezier en aandacht centraal staan in de vorm van een voetbalkamp.

Onze visie

Voetbal is een teamsport. Voetbal is teamsport nummer één in Nederland. Met stip. Voetbal is de mooiste sport van Nederland, van Europa, van de wereld.

Voetbal is in onze ogen ook nog steeds een heel conservatieve sport. Een sport waarin veel dingen al heel lang hetzelfde gaan.

Voetbal heeft wat dat betreft wel wat raakvlakken met onderwijs. Zo gaan er in onderwijsland ook veel dingen al heel lang op dezelfde manier. Maar het onderwijs staat ook open voor vernieuwing.

Eén van die vernieuwingen van een aantal jaar terug is bijvoorbeeld: ‘Onderwijs op maat’. In de klas zie je dit vooral terug in het differentiëren.

Dat betekent eigenlijk, dat de school haar onderwijs aanpast, aan de verschillen tussen leerlingen. Het onderwijs erkent, dat kinderen niet op dezelfde manier, niet op hetzelfde tempo en niet op hetzelfde moment leren, maar dat ze daar allemaal in verschillen.

De één kan beter schrijven, de ander kan beter lezen, weer één lost de rekensommen sneller op dan de ander. Toch zitten ze allemaal bij elkaar in de klas en is de docent in staat om de kinderen uit te dagen, om ze te sturen en ondersteunen in hun ontwikkeling, om ze aandacht te geven.

Toch verwachten wij dat wel van ze bij de voetbalclub. Trainers en ouders verwachten vaak wel dat spelers allemaal op dezelfde manier participeren en presteren tijdens een training. Eigenlijk is dat heel tegenstrijdig, misschien wel een beetje vreemd zelfs….

Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat het essentieel is, om binnen trainingen meer individuele aandacht te kunnen geven aan spelers. Leren op je eigen tempo, op je eigen manier en op je eigen moment en hier ook in gesteund en gemotiveerd worden.
Je veilig voelen om dingen te doen waar je niet zo goed in bent, maar waar je jezelf wel in wilt ontwikkelen, dat is waar het om gaat volgen ons.

Ons doel is dan ook, om spelers rondom en binnen onze trainingen zoveel mogelijk aandacht en ondersteuning te bieden, zodat ze zich op hun eigen snelheid zullen ontwikkelen op voetbalgebied.

Onze partners